همچنين وجود سقفها و ديوارههاي دو جداره، ايجاد فرورفتگي و بيرونزدگي در نماها و ايجاد بنا در مرکز حياط پر از گل و درخت از ويژگيهاي منحصر به فرد و قابل توجه اين بافت با ارزش است.
از سال 1382 با توجه به مواد قانوني 115 و 166 در قانون برنامه توسعه سوم و چهارم کشور؛ اهميت حفاظت از بافتهاي تاريخي و با ارزش کشور، دستهبندي، حفاظت و نگهداري از آنها به سازمانهاي ميراث فرهنگي، مسکن و شهرسازي و شهرداري شهرستان واگذار شد.
در ابتداي اين گام شهرداري بايد بافت تاريخي تشکيل ميداد تا با شناسايي و ارايه ضوابط مناسب و همگون، امکان جلوگيري از ساخت و سازهاي نامتجانس به عمل آيد ولي متأسفانه با وجود پيگيريهاي فراوان و مداوم سازمان ميراث فرهنگي استان خوزستان تاکنون اين مهم تحقق نيافته است.
با توجه به واگذاري منازل مسکوني به کارمندان شرکت نفت و تغيير شکل زندگي امروزي افراد ساکن در آن، تناقض شديدي ميان فرم بنا و زندگي امروزي به وجود آمده که اين امر باعث تغييرات ناهمگني در ساختار بناها و به تبع آن، بافت آبادان شده است.
بدون شک اگر اين روند بدون توجيه ادامه پيدا کند ديگر حتي خاطره اي از اين همنشيني معماري و اقليم به شيوه مدرن باقي نخواهد ماند.
بر اين اساس و با توجه به اهميت اين موضوع، سازمان ميراث فرهنگي استان خوزستان با هرگونه ساخت و سازي که بدون در نظر گرفتن ضوابط در طرح جامع جديد شهر ايجاد شود. مخالفت کرده و با برگزاري جلسات و مکاتبات متعدد با فرمانداري، شهرداري ، مسکن و شهرسازي و ديگر دستگاهها به ويژه شرکت نفت مراتب را اعلام کرده است./118
انتهای پیام/